Styret i Trøndersk Kystkompetanse AS har i dag ansatt Nils Jørgen Karlsen (47) som ny daglig leder i selskapet. Han har siden 2009 vært daglig leder av Meråker Utvikling.

Karlsen er utdannet siviløkonom med markedsføring som spesialområde og har økonomisk utdannelse fra BI Trondheim, Universitet Regensburg i Tyskland og MittUniversitet i Sundsvall. Han har siden 1993 vært bosatt i Sundsvall i Sverige og har blant annet jobbet i DataPower Svenska AB og BIC Mid Sweden AB, som er en regional aktør for Midt- Sverige. Gjennom sine tidligere jobber og en lang rekke styreverv har Karlsen opparbeidet seg bred internasjonal kunnskap og et betydelig nettverk, og han har i mange år vært visepresident for EBN (European Business Innovation Centre Network).

Hans internasjonale erfaring og kunnskap var avgjørende for at Nils Jørgen Karlsen fikk stillingen som daglig leder for det regionale utviklingsselskapet for Snillfjord, Hitra og Frøya, hvor store deler av næringsaktiviteten er internasjonalt relatert.

Nils Jørgen Karlsen er født og oppvokst på Frøya